Díjtalan házhozszállítás 50.000 Ft felett!

info@zar-lakat.hu

+ 36 30 670 1767 (munkanapokon 8-16 óráig)

Lakat - Lezáró

Biztonsági lakat kínálatunkból kiemelnénk az Abus és Mul-T-Lock biztonsági lakatokat, melyek olyan plusz védelmet nyújtanak, mint a kulcsmásolás elleni fokozott védelem. Már a 10 ezer forint körüli ársávban elérhetők olyan biztonsági lakatok, amely biztonsági kódkártyás kulcsmásolás elleni védelemmel rendelkezik. Ezeknél a biztonsági lakat típusoknál a speciálisan kiképzett kulcs a magyarországi forgalmazónál másolható a lakathoz, a biztonsági kódkártya felmutatása mellett. Elérhetők továbbá azonos kulcsos lakatok, vízálló és számzáras lakatok egyaránt, melyek kíváló felhasználási lehetőséget nyújtanak extrém időjárási körülmények között, vagy éppen sokan használják a lakatot és egyszerűbb a kulcsmentes használat a számzáras lakat esetében. A felsoroltakon kívül is vállaljuk bármilyen biztonsági és egyéb lakat beszerzését, az Ön igényei alapján! Amennyiben egyszerre több lakat vásárlását tervezi, kérje kedvezményes ajánlatunkat!


Lakat vásárlás esetén jól fontolóra kell vennünk, hogy milyen biztonsági szintet is szeretnénk elérni, a felhasznált lakat által. A piacon nagyon sok fajtát megkülönbözetünk, melyek különböző funkciókkal rendelkeznek.
Réz lakat, amely hosszú évek múlásával is ugyanolyan biztonságot nyújt, mint új korában. Manapság egyre fontosabb, hogy mindet lakat alá helyezünk, hiszen sosem tudhatjuk, hogy honnan leselkedik a veszély. A nyaralók, garázsok, fáskamrák, tárolók, illetve bármilyen értéktárgy biztonságos megóvására kiváló választás lehet a réz lakat. A rézlakat különös ismertető jele az aranysárga külső. Rézlakatok között külön megkülönböztethetünk kulcsos és számzáras modelleket is. Ezek a kovácsolt lakatok, az extrém időjárásnak is maximálisan ellen állnak, így benti és kinti alkalmazásra is megfelelnek. Sokak számára már nem kell bemutatnunk a nagy múlttal rendelkező német márkát, amely kiváló minőségű lakatokat készít. Az ABUS Nautilus 180IB/50 jelölésű lakat 100%-ban rozsdamentes és nemesacél kengyellel készül.
Ráadásul a lakat belsejében található alkatrészek is mind rozsdamentesek. Ez a számzáras modell precíziós minőségi zárszerkezet, amely kétoldalas golyós reteszeléssel készül. A számkombináció 4 számjegyből áll, amely egyénileg bármikor megváltoztatható. A lakat működtetése nagyon egyszerű, elegendő csak beírni a helyes kódot és a kengyel kiugrik. A számzáras lakat sokkal jobb megoldásnak számít, mint a hagyományos kulcsos lakat. Ennél a fajtánál nem áll fenn az a veszély, hogy elhagyjuk a kulcsot. Továbbá a kulcsmásolás költségét is megspórolhatjuk, hiszen elegendő az illetékes személyekkel megosztanunk a számkombinációt.

 

Nehéz megtalálni a legjobb számzáras bőrönd lakatot, hiszen nagyon nagy a választék a webáruházakban, de ha utazni készül, semmiképp se induljon el táska lakat nélkül, ezért addig kell keresgélni, amíg rá nem talál a tökéletes, strapabíró számzáras poggyász lakatra.
A bőrönd lakat választék az internetes áruházakban igen széles, ami nagyon előnyös, hiszen napjainkban nagy szükség van a bőrönd lakatokra utazáskor, hiszen rengeteg a táska tolvaj, akik sajnos a fejlett technika miatt egyre okosabbak és kifinomultabb eszközökkel rendelkeznek, amikkel könnyen és gyorsan fel tudják törni a bőröndünket. Éppen ezért kell profi poggyász lakatot beszerezni, amit már pár ezer forintból meg lehet oldani, tehát a pénztárcájának sem fog annyira fájni ez a befektetés, és legalább utazáskor nyugodtan pihenhet, nem kell majd attól félnie, hogy valaki feltöri a csomagját. Az internetes webáruházakban többféle számzáras lakat márkával is találkozhat, de ezek közül minőségével mindenképpen kiemelkedőnek aszámít a német Abus portfóliója.
Nemcsak minőségi bőrönd lakatokat de ablak és ajtózárakat is gyárt. Az Abus számzáras lakat termékei szinte áttörhetetlenek, ezért nem fogja megbánni, ha ilyet választ. A poggyász lakat kínálat tehát igen széles, és nagyon fontos, hogy számzáras lakat vásárlás előtt több márkának is utánanézzen és összehasonlítja a bőrönd lakatok adatait, hogy biztosan olyan lakatra találjon, amilyenre vágyik.


A szakemberek általában azt szokták javasolni, hogy a lakatok vásárlásánál mindig vegyük figyelembe a kerékpárunk összértékét, és ehhez mérten igazítsuk a lakat vásárlására szánt összeget. A hozzáértők véleménye szerint a kerékpár minimum 5-10 %-át érdemes rááldozni a lakatra.
Bicikli U-lakat magas biztonsági szinttel rendelkezik. Az U-lakatok a második helyen állnak, amely arról árulkodik, hogy igen megbízhatóak. Az effajta lakatok általában edzett acélból készülnek, melyek vastagsága már 10 mm-től jónak mondható. Az acél szárat különleges védőburokkal vonják be, amely még a hidegvágónak is ellen áll. A legtöbb lakat 20-30 centiméteres nagyságú, ezért viszonylag le van korlátozva a felhasználási szintjük, mivel merev kivitelezésűek. Ám egyes lakatok már gyárilag el vannak látva kiegészítő sodronnyal. Ám azok melyek nem rendelkeznek gyárilag ezzel a plusz kiegészítővel, külön beszerezhetőek. A sodrony jó megoldás lehet, hogy több helyen is rögzíteni tudjuk a kerékpárt a nélkül, hogy szét kellene szerelnünk.
Viszont a sodrony sok esetben nem olyan erős szerkezetű, mint maga az U-lakat. Ezeket a lakatokat viszonylag könnyű szállítani, mivel legtöbb esetben gyárilag rendelkeznek egy kis tartóval melybe belehelyezhetjük, ha nincs rá szükségünk. Viszonylag könnyűnek mondhatóak, ha láncos lakatokhoz viszonyítjuk őket. Ám ezeknél a modelleknél is találhatunk olyanokat, melyek bővel meghaladják az 1 kilógrammot. A jó minőségű lakatok, már küllemben megmutatkoznak, úgyhogy a legtöbb tolvaj meg sem próbálkozik azok feltörésével. Azt nem mondjuk, hogy a magas minőségű és márkás lakatok feltörhetetlenek, csak azt, hogy sokkal hosszabb időt venne igénybe. És egy tolvajnak bármilye lehet, csak ideje nem.

 

Sajnos manapság amikor az ember lakatot vásárol, akkor semmilyen más szempontot nem vesz figyelembe, csak azt, hogy olcsón megkaphassa azt. Az olcsó lakat viszont nem mindig jó megoldás, hiszen ezeknek általában nemcsak az ára, hanem a minősége is igen alacsony. Fektessen be tehát egy profibb, drágább lakatba, nehogy késő legyen, és eltűnjenek értéktárgyai amiatt, hogy olcsó lakattal látta el a bőröndjét, táskáját, hiszen az olcsó lakatokat egy kezdő tolvaj is könnyen le tudja majd vágni.
A lakat árak igen alacsonyak szinte minden webáruházban, ezért érdemes lakat üzletek helyett webáruházakban szétnézni. A legtöbb webáruházban többféle lakat rendelésére is van lehetőség, léteznek például klasszikus kulcsos lakatok, számzáras lakatok, U-lakatok, hajtogatható lakatok, biztonsági lakatok, féktárcsa lakatok, és olyan lakatok is, amelyek azonos kulccsal nyílnak. Féktárcsa lakatot például már 4.500 forinttól kezdődően kapni lehet, a magasabb minőségű, profibb biztonsági lakatok 10.000 forint környékén mozognak, a jobb kerékpár lakatok pedig 15.000 forint körüli áron kaphatóak.
A klasszikus kulcsos lakatok már 1-2 ezer forintért rendelhetőek, de természetesen minden webáruházban változhatnak az árak, ezért mielőtt még rendelésre szánná el magát, mindenképpen nézzen át több webáruházat is. A legelőkelőbb lakat márkának az Abus, a Kryptonite, a Citadel, és a Mul-T-Lock számít, ezek természetesen drágábbak mint más lakatok, de ha önnek is nagyon fontos a biztonság, akkor érdemes ezek között a márkák között szétnézni, garantáltan megérik a befektetést. A webáruházak lakat kínálata általában hetente újabbnál újabb darabokkal bővül, amelyeket olcsón megvásárolhat és ha szerencséje van, akkor talál majd olyan lakat webáruházat is, ahol ingyenes a házhozszállítás.