Díjtalan házhozszállítás 50.000 Ft felett!

info@zar-lakat.hu

+ 36 30 670 1767 (munkanapokon 8-16 óráig)

Számzáras - Kültéri - Biztonsági lakat

331termék
 
331termék

Manapság már nagyon sok különféle típusú lakat vásárolható meg a boltokban, ezért nem mindig könnyű eldönteni, hogy melyikre essen a választás. Hasznos lehet ilyenkor, ha tudunk néhány dolgot például a lakatokról és azoknak típusairól. Formatervezés illetve funkcionalitás szempontjából talán a legszélesebb választék a zártak közül a lakatok terén van. Vásárlás előtt tehát fontos tudni, hogy milyen funkciója lesz az adott lakatnak.
A biztonsági lakat nagy védelmet nyújt és a normál lakatokhoz képest sokkal masszívabb felépítésű. Kizárólag a legkiválóbb minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek. Általában edzett acél kengyellel és szuper minőségű zárszerkezettel, golyós reteszeléssel, valamint magasabb manipuláció elleni védelemmel. Ahogy a nevéből is kiderül, az a szerepe, hogy biztonságot nyújtson. A biztonsági lakatoknak is több fajtája ismert és két változatban vásárolhatók meg. Az egyik a lemezházas lakat, melyeknél a kulcsok a lemezelzárókat működtetnek és a kulcsvariációk száma ennél a típusnál 50 és 100 között van. A másik fajta a tömörházból forgácsolt lakat, amelyen úgynevezett csapos rendszerű reteszelőhenger van, akárcsak a zárbetéteken és zárlatszámuk is ennek megfelelő.
Vannak olyan tömörházas biztonsági lakatok és lemezlakatok, melyekből nem vehető ki a kulcs nyitott állapotba, azért, hogy ne álljon fenn a mellézárás lehetősége. A lakatok biztonságát fokozatokkal jelölik, melyek egytől tízig terjednek. Ezek a variáció és a felnyithatóság szerint növekvő sorrendben jelölik a lakat biztonsági szintjét. Szilárdságukat és biztonságukat tekintve a kengyel húzóterhelése a mérvadó, vagyis az az erő, amelyet a kengyel és a lakatház terhelése során a szerkezet megbír, anélkül, hogy károsodna.


Számzáras lakatokra nagy szükség van, hiszen manapság rendkívül kifinomultak a tolvajok és mivel egyre fejlettebb a technológia, az eszközeik is egyre profibbak és már-már nem is létezik olyan zár, ami feltörhetetlen. Megnehezítheti viszont a tolvajok dolgát a számzáras lakatokkal, amelyek értelemszerűen számkombinációval működnek, tehát ezek profi, precíz lakatok, amelyeket megvédheti bőröndjét, vagy éppen edzés közben az öltöző szekrényét. A számzáras lakatok között persze léteznek egyszerűbbek és biztonságosabbak is.
Számzáras lakat kapható már lakat üzletekben és webáruházakban is többféle árkategóriában, vannak olyan lakatok amelyek egyszerű védelmet nyújtanak, de vannak extrém védelmet biztosító, kifejezetten biztonsági célra fejlesztett darabok is. Az Abus kínálatában is elérhetőek minőségi számzáras lakatok különböző színekben, tehát ha például edzés közben nem szeretné folyamatosan figyelni a táskáját, vagy utazás közben nem szeretne folyton a bőröndre figyelni, akkor egy ilyen számzáras lakat tökéletes megoldás lesz. A holmiját mindig biztonságban tudhatja, ha ilyen számzáras lakatokat tart magánál. Számzáras lakatot már 1.500 forinttól kezdődőn vásárolhat, és hosszútávon sokkal olcsóbb megoldás ez, mintha valaki ellopná a csomagjait.
Az Abus számzáras lakatot igen egyszerű használni, három - négy számjegyű kóddal működnek, a láthatóságuk is nagyon jó, hiszen színesek, így könnyen észrevehetőek, ráadásul igen tartósak is. Manapság már rengeteg webáruház létezik, ahol minőségi számzáras lakatokat lehet kapni, ezért érdemes átnézni több üzletet is, hogy biztosan a legjobb minőségű, legprofibb és legkifinomultabb lakatait találja meg a lehető legolcsóbban.