Új jelszó kérése
Kategóriák

Bankkártyás fizetés a futárnál!

Adatainak védelméért

TOP termékek

Zárbetét

Fő kategória >Zárbetét

Webáruházi kínálatunk biztonsági zárbetét termékkörre épül, ahol a kifejezetten minőségi termékeket gyártó Abus, Mul-T-Lock, Tokoz, Titan zárbetét típusok kaptak helyet. Az egyes típusok teljes méret választéka rendelkezésre áll zárbetét vásárlás alkalmával, valamint olyan opciók is biztosítottak, mint gombos kivitelű zárbetét vagy vészkunkciós működésű zárbetét. Természetesen a rendeléskori illetve utólagos kulcsmásolás is rendelkezésre áll, valamint a több zárbetét azonos kulccsal, másnéven az egykulcsos zárbetétek rendelése is egyszerűen lehetséges. Az egyes típusok mellett feltüntetett árak vásárlás esetén természetesen tartalmazzák az Áfa-t, azaz a biztonsági zárbetétek mellett szereplő ár bruttó.
Zárbetét kínálatunk folyamatosan változik az aktuális fejlesztések és termékfrissítések következtében, ezáltal is biztosítva azt, hogy Ön az új biztonsági zárbetét kiválasztásakor a legújabb és legbiztonságosabb vagyonvédelmi eszközökkel biztosíthassa a családja vagy éppen telephelye biztonságát. Választékunk nem is olyan régen bővült két olyan típussal, amelyek elérhető áron kínálnak biztonsági megoldást. Az egyik ilyen típus a Titan K66 ASC törésvédett zárbetét, amelynél a törésvédelmet a zár test első szegmensének szándékos meggyengítésével oldották meg a fejlesztők. Ugyanis egy zártörési kísérlet alkalmával nem a rögzítő csavarnál törik el a zárbetét, hanem csak a szándékosan meggyengített elülső rész törik le. Ezáltal a további zártörési kísérlet meghiúsul. A Titan K66 ASC különlegessége, mely ebben az ársávban nem jellemző, hogy a két sorban elhelyezkedő csapok mellett, átlós csapok is megtalálhatók. Rendeléskor elérhető a Titan K66 ASC típushoz is elérhető a rendeléskori kulcsmásolás szolgáltatásunk, de szállítani tudjuk azonos zárlatú és gombos vagy vészfunkciós kivitelben egyaránt. A másik típus az Abus D15, mely a zártörést megakadályozandó, egy törésvédő acélhíddal lett ellátva, amely a zárbetét alsó részén helyezkedik el. Az elődeihez hasonlóan, a D15 is csapos működésű, aktív és passzív csapok is biztosítják a finomnyitás elleni védelmet. Alapértelmezetten 5 db kulcs jár hozzá, de természetesen korlátlan számú plusz kulccsal is tudjuk szállítani. Az Abus D15 zárbetét hosszított nyakú kulccsal ellátott, így a legvastagabb zárpajzsot is átéri. Szállítható azonos zárlatú zárrendszerként, de a rendeléskori kulcsmásolás és a gombos, vészfunkciós, hevederzár betét kialakítása sem jelenthet akadályt.

 

A magas fokú biztonság érdekében fontos, hogy jó méretű zárbetétet válaszunk ugyanis az sem jó ha, rövid, de az is hiba, ha túllóg, ugyanis akkor máris adtunk egy támadási felületet az illegális behatolók számára.
Zárbetét méretét úgy állapíthatjuk meg a legkönnyebben, hogy mekkorára van szükségünk, hogy a bejárati ajtó vastagságához igazítjuk. Ugyanis, ha rövidebb zárbetétet vásárolunk, mint az ajtó szélessége, akkor nem tudjuk majd működtetni a zárat, a hozzá tartozó kulccsal, ugyanis nem ér majd végig a zárbetéten. Viszont, ha túllóg, akkor, mint már említettük könnyebben támadható. A túl logó zárbetét a legkönnyebben a törésvédelem hiánya ellen van kitéve. A legjobb méretet, akkor sikerül megtalálnunk, ha a zárbetét az ajtó síkjában helyezkedik el. Amennyiben a zárbetét 3 milliméternél többel túlnyúlik az ajtó vagy a cím síkján, akkor inkább jobb, ha 5 milliméterrel rövidebb. Természetesen ennek csak a külső oldalon van jelentősége. A zárbetéteket nagyon sok esetben nem középen, hanem egyik irányba kicsit eltolva helyezik el.
Ezért zárbetét pontos meghatározásához mindig a rögzítő csavart vegyük alapul. A rögzítő csavartól számítva két méretre van szükség. Ez a két méret nem feltétlenül kell, hogy megegyezzen. A szimmetrikus zárbetétek két oldala megegyező hosszú. A zárbetétek hosszúsága rengeteg méretben elérhető, ám két érték sosem tér el. Az a szélessége és a magassága. Ezek mindig 17 és 33 milliméter. Ez gyártótól, működési elvtől, típustól mindig meg kell, hogy egyezzen. A zárbetétek cseréje általában nem igényel fokozott szaktudást. Legtöbb esetben egy csavarhúzóval és a zárbetét egy kulcsával meg tudjuk oldani. A rögzítő csavar teljes kicsavarásával megszabadulhatunk a régi zárbetéttől.A méltán népszerű Tokoz zár gyártó két törésvédett zárbetét típusa is megtalálható webáruházunkban. Ezek a Tokoz Pro 300 és Tokoz Pro 400 típusok. A Tokoz Pro 300 is már a hagyományostól eltérő módon, cink ötvözetű házzal rendelkezik, mely a réz alapú zárbetét típusokhoz képest lényegesen masszívabb kivitel, míg a Tokoz Pro 400 már acélházas kivitelű, ráadásul az elülső oldalán egy 3 mm vastagságú acél homlokpajzs is megtalálható. A két Tokoz Pro zárbetét azért is különleges, mert teljes mértékű a kompatibilitás, azaz egy azonos zárlatú zárrendszer úgy is kialakítható, hogy mindkét típust együttesen alkalmazzuk. Zárrendszer esetén bevonható a Tokoz Gama Pro lakat család is, ezáltal biztosítva a felhasználás rugalmasságát. A Tokoz Pro zárbetét termékek mindegyikére jellemző a megbízható működés, valamint a magasszintű védelem, köszönhetően a lamellás működésnek és a nem kívánt kulcsmásolás elleni védelemnek. A Tokoz Pro termékpalettánk hamarosan bővül a Tokoz Tech törésvédett biztonsági zárbetét típussal, amely professzionális módon ötvözi a hagyományos és biztonsági típusok előnyeit. Ez már a Tokoz Tech kulcsán is megmutatkozik, ami egyszerre fogazott és pontfuratos is. A Tokoz Pro termékektől már megszokott módon a Tokoz Tech is moduláris felépítésű, vagyis az alap méretből kerül 5-10-20mm-es elemekkel kialakításra a végleges méret. Természetesen mint minden Tokoz Pro zár típus, a Tokoz Tech is rendelkezik maghúzás, finomnyitás, kulcsütéses nyitás és felfúrás elleni védelemmel, mely kiegészül a zár test alsó, hosszanti részén végignyúló acélhíddal, mely védi a Tokoz Tech zárbetétet a zártörés ellen.

A Mul-T-Lock zárak közül kítűnő választás lehet a Mul-T-Lock MT5+, mely számos olyan védelmi elemet vonultat fel, ami az Ön biztonságát szolgálja. Kezdve a mozgó alkatrésszel a kulcsban, de érdemes megjegyezni a Multilock teleszkópikus csaprendszerét, illetve a kígyómarásos kulcs azonosítást, mely a zárbetét belsejében ellenőrzi a jogosultságot. A Multilock Mt5+ alapértelmezett kulcsainak száma 3 db, mely általában elegendő szokott lenni. Természetesen a Mul-T-Lock MT5+ tökéletesen alkalmas azonos zárlatú zárrendszer - egykulcsos zárbetét rendszer - kialakítására és hozzá társíthatók a Mul-T-Lock "C" szériás lakatok. Hasonlóan jó vétel lehet a Mul-T-Lock Interactive+ is, köszönhetően a csap-a-csapban elvű működésének és a relatíve kedvező árfekvésének. Külön említésre érdemes - az előbb említett csap-a-csapban működésen túlmenően - az, hogy a kulcsban található egy mágneses elem, mely egy csapot mozgat a zárbetét belsejében a kulcs behelyezésekor.

Biztonsági zárbetétek megtalálhatók törésvédett, kulcsütéses nyitás, maghúzás, finomnyitás és savazás elleni védemmel ellátott kivitelben, ahol az egyes típusok lehetnek fogaskerekes (hevederzár betét), gombos, vészfunkciós kivitelűek egyaránt. Kínálatunk minden eleme zárrendszerbe illeszthető, azaz készülhet több zárbetét azonos kulccsal, főkulcsos zárrendszer, vagy akár vezérkulcsos zárrendszer is. Napjaink egyik legnépszerűbb média lejátszó típusa is elérhető kínálatunkból. A megfelelő méret kiválasztása az egyik legfontosabb tényező, hiszen a rosszul megválasztott méret (pl.: rövidebb) azzal is járhat, hogy a kulcs nem ér be a zárszerkezet belsejéig. A pontos méret meghatározáshoz nyújt segítséget a "Zárbetét lemérése" menüpontunk, ahol azt is megtudhatja, hogy a kiszerelés és a csere is végtelenül egyszerű művelet. Ha bármilyen kérdés merülne fel Önben a vásárlás kapcsán, hívjon bátran és mi készséggel segítünk!

Az Evva zárbetétek közül két típust is megemlítenénk, melyek mindegyike moduláris rendszerű, vagyis az alap méretből építik fel a szükséges méretet a Megrendelő által megadott adatok alapján. Az egyik az Evva EPS, mely két rendszert egyesít, hiszen a kulcsai egyben fogazottak és furatosak. Ezzel a plusz védelmi szinttel a finomnyitásos kísérletek elhárítása a cél. Alapértelmezetten három darab kulcs jár hozzá, ez rendszerint elegendő szokott lenni átlagos felhasználás esetén. Az Evva 3KS már lényegesen eltér akár az EPS-től, de nézhetjük akár a többi típust is. Az Evva 3KS biztonsági zárbetét működése a hagyományostól eltérő módon nem rugós-csapos elven nyugszik, hanem stiftek és zárólécek biztosítják a kulcsazonosítást. Ezeket a stifteket a kulcson található bemarások mozgatják. Az Evva 3KS+ kulcsai - a zárbetét belsejéhez hasonlóan - különlegesek, csak speciális kulcsmásoló géppel másolhatók, a biztonsági kódkártya felmutatása mellett.

Az Evva 3KS mellett egy másik unikum a zárak között a Keso 10RS Omega és a Keso 2000S Omega zárbetétek. Ezek különlegessége az Argenta vagy edzett acél zár test, és a benne elhelyezkedő acél csapok. A Keso kulcsaiban megtalálható legalább kettő lépcsős kúpfurat a finomnyitás elleni maximális védelemért, valamint az Omega változatoknál a kulcsban található az Omega csap, mely egy extra lekérdezést biztosít. A Keso 10 RS Omega és a Keso 2000 S Omega zárbetétek csaprendszerének mindegyike acélból készült és természetesen az alapvető biztonsági elemeket is tartalmazza mint a finomnyitás, kulcsütéses nyitás (bumping key), felfúrás és maghúzás elleni védelmet. 14 acél csap biztosítja a zárást, kiegészülve az Omega csappal, a zárbetét alján pedig egy úgynevezett szendvics-híd nehezíti a zártörést. Svájci precizitás jellemzi a Keso összes zár típusát, ezáltal a magyarországi forgalmazó bátran vállal élettartam garanciát a Keso zár termékekre, hiszen a minőségi anyaghasználat és a svájci tervezés önmagában is szavatolja a hosszútávú működést.

A bejárati ajtó zárbetét kiválasztásánál fontos szempont figyelembe venni a védeni kívánt érték nagyságát, a felhasználás helyét és a bejárati ajtó minőségét is, hiszen teljesen fölösleges egy olyan bejárati ajtóba vásárolni egy 30 ezer forintos zárbetétet, ami egy erősebb rúgással tokostól kiszakad. Ezek jellemzően a régi lakótelepeknél használatos vékony bejárati ajtók, melyek már annyira idősek, hogy már szinte semmi sem tartja őket a helyükön. Az ilyen ajtók esetében célszerű első körben egy komplett ajtó csere, ami lehetőség szerint egy nem kínai, hanem egy minőségi, több ponton záródó acél bejárati ajtó legyen. Megoldás lehet még a meglévő ajtóra egy hevederzár felszerelése, minőségi és biztonságos hevederzár betét megválasztásával. A Magyarországon legelterjedtebb hevederzár típus a "Miskolci" hevederzár, de lehetőség szerint inkább egy Biztibuk vagy Prezídium hevederzár típust válasszunk, ha lakóhelyünkön elérhető. Bármelyik megoldást is választjuk, önmagában a heveder zár kevés, ha egy alap zárbetét van benne. Ugyanis hiába a több ponton záródó acél biztonsági ajtó vagy egy hevederzár, ha a zár szerkezetet mozgató zárbetét egy alap típus, amit egy kezdő betörő is könnyedén megnyit.

Az Abus Wavy Line Pro zárbetét - másnéven Abus WLP - különlegessége már a nevéből fakad, hiszen a wavy line nem jelent mást, mint hullámvonal, ami a kulcs kiképzésére utal. A megszokottól eltérően az Abus zárak közül a Wavy Line Pro rendelkezik az egyik legegyedibb zárási mechanizmussal. Zártörés elleni védelemmel ugyan nem rendelkezik, de jó tudni, hogy ha nem lóg ki a bejárati ajtó síkjából, akkor a zártörés eleve nem valósulhat meg, tehát a méretet úgy kell megválasztani, hogy az ajtó síkjával legyen egy síkban a zárbetét. 4 db kulcs jár az Abus Wavy Line Pro típushoz, melyek az átlagos kulcsokhoz képest vastagabbak, ezáltal is biztosítva a kulcsok hosszú élettartamát. Azonos kulcsos, fő- és vezérkulcsos zárrendszer is kialakítható belőle, sőt akár aranyozott kivitelű is lehet. Az Abus zárak megbízhatóságát német mérnöki munka és a több évtizedes gyártási tapasztalat garantálja, mely az Abus összes zár és lakat termékén megmutatkozik.

A zárbetétek között unikumnak számít az Axira, mely a Thirard francia zár gyártó kíváló minőségű és biztonsági szintű csúcstechnológiás terméke. Az Axira különlegessége az edzett acél zár test, és a benne elhelyezkedő zárszerkezet. Az Axira kulcsai abszolút speciális kialakítású, úgynevezett dugókulcsok, mely az Axira különlegessége és egyedülálló a zárpiacon. A teljesen rozsdamentes kivitelű Axira természetesen törésvédett és a Mabisz által is ajánlott vétel a zárbetétek között. Az alapvető biztonsági elemeket is tartalmazza a Thirard Axira, gondolunk itt a finomnyitás, kulcsütéses nyitás (bumping key), felfúrás és maghúzás elleni védelemre. 5 x 18 csap biztosítja a zárást az Axira esetében, a zártest alsó hosszanti részén pedig egy zártörés elleni acél-híd nehezíti abetörők "munkáját" . Francia tervezés és kivitelezés jellemzi az Axira összes zár típusát, ezáltal a minőségi anyaghasználat és a francia tervezés önmagában is szavatolja az Axira hosszútávú működését.

A Mauer tervezőmérnökei egy rendkívül hatékony módszert alkalmaztak az Elite 2 RedLine esetében. A Mauer zárbetét elülső oldalán egy bemarást készítettek (ez a RedLine, másnéven piros vonal), amely a zárszerkezet leggyengébb pontját áthelyezi a rögzítő csavartól az elülső harmadához. Az otthoni szórakozás központi eleme csakis egy házimozi erősítő lehet. Ezáltal a zártörési kísérletnél nem a rögzítő csavarnál törik el a zár test, hanem csak a bevágással legyengített zárbetét rész törik le. A Mauer Elite 2 Redline felfúrás elleni védelme a letört rész után lett beépítve. A zártörés után megmaradt rész a saját kulcsával ugyanúgy nyitható, tehát nem kell azonnal zárszerelőt hívni és kicseréltetni azt. A Mauer Elite 2 RedLine 11 db hengercsappal rendelkezik, ami kétmillió valós kulcsvariációt biztosít.

A töretlen népszerűségnek örvendő Mul-T-Lock biztonsági zárbetét család egy szintén kiemelkedő tagja az Interactive + zárbetét, mely esetében a már korábban is sikerrel alkalmazott és jól bevált teleszópikus csapos rendszer és egy speciálisan kialakított mágneses csap szavatolja a zárbetét fokozott biztonságát. A teleszkópikus csaprendszer működése nagyon egyszerű: a Mul-T-Lock Interactive + biztonsági zárbetét zárhengerében adott egy üreges kiképzésű biztonsági csap, melyen belül található még egy csap. Ezáltal egy finomnyitásos módszerrel próbálkozó betörő kudarcra van ítélve. A további érdekesség a mágneses csap a kulcsban, mely a zárbetét belsejében mozgat egy csapot, amikor behelyezzük a kulcsot. A Mul-T-Lock felsőkategóriás biztonsági zárbetét kínálatában megtalálható Interactive+ esetében is "széria tartozék" a kulcsmásolás elleni védelem, azaz a vásárláskor a zárbetét mellé kapott kódkártya felmutatásával lehet kizárólag kulcsot másolni.

Ugyan zárbetét kínálatunkban jelenleg nem található meg, mégis ejtsünk pár szót a Dom egy igen különleges és maximális biztonságot nyújtó zárbetét típusáról, ami Dom Diamant néven látta meg a napvilágot. A kifejezetten magas biztonsági igényekre tervezett zárbetét legfőbb jellemzői: oldalanként 21db forgó, egymástól függetlenül működő golyóscsapágy szegmens, 3 db sorba rendezett, forgó reteszelőkorong. A zárórész körül elhelyezve oldalanként 3 db speciális csap, mely a zárbetét felfúrását hivatott megakadályozni. A 3 dimenziós kulcsprofil CNC marással készül a zárbetéthez. A dán specialista, azaz a méltán népszerű Dynaudio hangfalak is megtalálhatók kínálatunkban. A kulcs anyaga rozsdamentes acél, ezzel is biztosítva a zárbetét és a kulcs kíváló együttműködését és a hosszú élettartamot. A fokoztott biztonsági és tartós használati igényekre való tekintettel a zárbetét háza kívül rozsdamentes acélból, belül pedig Duracast-ból készült, mely a legmagasabb zárbetét felfúrás elleni védelemmel rendelkezik ezáltal. Természetesen a manipuláció elleni védelemmel és kimagaslóan magas kulcs kombinációszámmal is rendelkező Dom Diamant zárbetét tartozéka a biztonsági kódkártya, ami a zárbetét tulajdonosának biztosít jogot kulcsmásolat készítéséhez. Ez egy plusz védelem a Dom Diamant zárbetét esetében, ugyanis a kulcsokat közvetlenül a gyárból kell megrendelni. Az már nem is meglepő, hogy Magyarországon is magkapta a legmagasabb, DIN EN1303 005-04 szerinti 6. biztonsági osztály besorolást a Dom Diamant biztonsági zárbetét.

Az Abus Zolit 2000 vészfunkciós biztonsági zárbetét különlegessége a kulcsban lévőoldalsó furatok, melyek fokozott védelmet nyújtanak az intelligens zárbetét nyitási módok ellen. A megszokottól eltérően az Abus zárbetétek közül a Zolit 2000 6 aktív és 3 passzív csappal rendelkezik, melyek a zárbetét belsejében két sorban helyezkednek el. Zártörés elleni védelemmel is rendelkezik az Abus új Zolit 2000 vészfunkciós zárbetét típusa, de jó tudni, hogy helyes méret választás esetén, azaz ha nem lóg ki a bejárati ajtó síkjából a zárbetét, akkor a zárbetét törés eleve nem valósulhat meg. 3 db kulcs jár az Abus Zolit 2000 vészfunkciós biztonsági zárbetét típushoz, melyek az átlagos kulcsokhoz képest vastagabbak, ezáltal is biztosítva a Zolit 2000 vészfunkciós biztonsági zárbetét kulcsainak hosszú élettartamát. Azonos kulcsos, fő- és vezérkulcsos zárrendszer is kialakítható az Abus Zolit zárbetétekből. Az Abus zárbetétek megbízhatóságát német precizitás és a közel egy évszázados gyártási tapasztalat garantálja, mely az Abus összes zárbetét és lakat termékén megmutatkozik.

Reményeink szerint hamarosan biztonsági zárbetét kínálatunkban üdvözölhetjük a Dom ix Saturn hengerzárbetétet is, amely szintén egy igen különleges és abszolút magas biztonságot nyújtó zárbetét típus. A rendkívül magas biztonsági igények kielégítésére tervezett Dom Saturn zárbetét leglényegesebb tulajdonságai a következők: oldalanként 9 db rugós edzett csap és 1 db reteszelő emeltyű egy sorban. A Dom ix Saturn biztonsági zárbetétben oldalanként található 18 db passzív ellenőrző csap, valamint a nikkelezett kivitel révén korrózióálló a cilinder test. Zenehallgatáshoz kizárólag Audioquest USB kábeleket használunk. A hengerzárbetét kulcsai rozsdamentes újezüstből készülnek, mely biztosítja a kulcsok hosszú élettartamát, ezáltal a zárbetét megbízhatóságát. A Dom ix Saturn biztonsági zárbetét kivitelének köszönhetően a legmagasabb felfúrás és maghúzás elleni védelemmel rendelkezik. Természetesen manipulációs és álkulcsos nyitás elleni védelemmel, valamint kimagaslóan magas kulcsvariáció számmal is rendelkezik a Dom ix Saturn zárbetét. A cilinderbetét tartozéka a biztonsági kódkártya, amely a Dom Saturn tulajdonosának biztosít jogot kulcsmásolat készítéséhez. Ez egy megnövelt kulcsmásolás elleni védelem, hiszen kulcsot kizárólag a gyárból lehet utánrendelni. Mindezek után egyértelmű, hogy a Dom ix Saturn biztonsági zárbetét is magkapta a DIN EN1303 005-04 szerinti 6. biztonsági osztály besorolást.

Az aktuális, általunk történt zárbetét eladásokat elemezve kijelenthetjük, hogy egy igazán örvendetes trend figyelhető meg a magyarországi felhasználók körében. Vásárlóink előszeretettel választanak 3 zárbetét típust is, melyek ráadásul nem is azonos "alomból" származnak és mindegyikük erősen ajánlott vétel. Az összes modellre egyaránt jellemző a magas minőségű megépítettség, a legtöbb betörési mód elleni védelem, a másolásvédett kulcsok és a zárbetétekhez mérten szép kivitel. Ez a három típus pedig a Tokoz Pro 300, a Mul-T-Lock MT5+ és a Titan K66 ASC. Bármely típust jószívvel ajánlanánk, hiszen mindegyik modell kiemelkedő ár / érték aránnyal büszkélkedhet és bármelyik típus alkalmas lehet arra, hogy akár azonos zárlatú zárbetét rendszer készüljün belőle, de a bonyolultabb főkulcsos zárrendszerek sem jelenthetnek semmilyen akadályt. Szeretnénk a jól megérdemelt első vagy második helyünket végre elfoglalni zárbetét szóra a böngészőben, ezért úgy gondoltuk, hogy bővítjük még a biztonsági zárbetétek menüpont szöveges tartalmát. Természetesen a napnál is világosabb számunkra, hogy az Ügyfeleink legnagyobb része, akik a világhálón illetve oldalunkon keresnek zárbetétet, nem fogják elolvasni ezt a rétes tészta hosszúságúra sikerült extra bővített mondatot, de azért reménykedünk benne, hogy a keresőmotor robotjai értékelik azon súlyos erőfeszítéseinket, amik több éves kitartó munkánk gyümölcseként meghozhatnák az első helyet zárbetét szóra történő keresésekor. Munkánk elismeréseként több ezer boldog zárbetét tulajdonos használhatja nagy megelégedéssel a webáruházunkban megvásárolt kiváló minőségű és biztonságos zárbetéteket.

Az Abus Bravus 2000 MX biztonsági zárbetét különlegessége a kulcsban lévő integrált Intellitec rendszer, mely fokozott védelmet nyújt az intelligens zárbetét nyitási módok ellen. A megszokottól eltérően az Abus zárbetétek közül a Bravus 2000 MX 10 aktív csappal rendelkezik, melyek a zárbetét belsejében két sorban helyezkednek el, ezt a rendszert kiegészíve található meg az Abus Bravus 2000 MX zárbetétek belsejében és a kulcsba integrálva az Intellitec rendszer. Zártörés elleni védelemmel is rendelkezik az Abus új zárbetét típusa, de jó tudni, hogy helyes méret választás esetén, azaz ha nem lóg ki a bejárati ajtó síkjából a zárbetét, akkor a zártörés eleve nem valósulhat meg. 3 db kulcs jár az Abus Bravus 2000 MX biztonsági zárbetét típushoz, melyek az átlagos kulcsokhoz képest vastagabbak, ezáltal is biztosítva a Bravus 2000 MX biztonsági zárbetét kulcsainak hosszú élettartamát. Azonos kulcsos, fő- és vezérkulcsos zárrendszer is kialakítható az Abus Bravus zárbetétekből. Az Abus zárbetétek megbízhatóságát német precizitás és a közel egy évszázados gyártási tapasztalat garantálja, mely az Abus összes zárbetét és lakat termékén megmutatkozik.

Az Abus Zolit 2000 biztonsági zárbetét különlegessége a pontfuratos és fogazott kulcsos kivitel ötvözése, mely által fokozott védelmet biztosít az intelligens zárbetét nyitási módok ellen. A megszokottól eltérően az Abus zárbetétek közül a Zolit 2000 biztonsági zárbetét 6 aktív és 3 passzív csappal rendelkezik. Zártörés elleni védelemmel is rendelkezik az Abus új biztonsági zárbetét típusa, de jó tudni, hogy helyes méret választás esetén, azaz ha nem lóg ki a bejárati ajtó síkjából a zárbetét, akkor a zártörés eleve nem valósulhat meg. 3 db kulcs jár az Abus Zolit 2000 biztonsági zárbetét típushoz, melyek az átlagos kulcsokhoz képest masszívabb kivitelek, ezáltal is biztosítva a Zolit 2000 biztonsági zárbetét kulcsainak hosszú élettartamát. Azonos kulcsos, fő- és vezérkulcsos zárrendszer is kialakítható az Abus Zolit 2000 biztonsági zárbetét termékből. Az Abus biztonsági zárbetétek megbízhatóságát német precizitás és a közel egy évszázados gyártási tapasztalat szavatolja, mely az Abus összes biztonsági zárbetét és lakat termékén tetten érhető.


Megbízható egykulcsos zárrendszerek
A hatalmas kulcscsomók nagyon sokaknak okoznak problémát. Egyrészt nagyon nehezek lehetnek, másrészt pedig megnehezíthetik az otthonunkba való bejutást, amennyiben ki kell közülük választanunk a megfelelő kulcsot. Azonban van már megoldás. Ma már több zárbetét azonos kulccsal is nyitható, amennyiben ilyen funkciót szeretne. Megoldható, hogy bármilyen zárbetétet vagy akár lakatokat is egy kulccsal nyithassunk. És ennek több módozata is van. Ugyanis az egykulcsos zárrendszereknek több fajtája is ismert és használatos. A legegyértelműbb rendszer az, amelyben egyetlen darab kulcs van, és ez az egyetlen olyan kulcs, amely nyitni tudja a rendszerhez rendelt zárakat. Ezt hívjuk azonos zárlatú zárrendszernek. Ezen felül beszélhetünk még főkulcsos zárrendszerről is, ahol szintén van egy kulcs, amely nyit minden zárbetétet vagy lakatot, de ezen felül minden zárbetétnek van saját kulcsa is, amely csak azt nyitja, és a rendszerben lévő többi zárbetétet vagy lakatot már nem. Végezetül pedig beszélhetünk vezérkulcsos zárrendszerről is, amely esetében szintén található egy főkulcs, amely minden zárbetétet nyit, és ugyanúgy minden zárnak van saját kulcsa is. Azonban a zárbetétet csoportokra vannak osztva, és az egyes csoportoknak külön-külön is van saját főkulcsuk, amely csak az adott csoportba sorolt zárakat nyitja. Így végül egy zárbetétet három kulccsal is kinyithatunk.
Az egykulcsos zárrendszerek típusai nem ajánlottak minden esethez. Míg az azonos zárlatú zárrendszerek kiválóak a családi házak esetén, már nem feltétlenül felelnek meg a szállodáknál, lakóházaknál, irodákban, stb. Ezekben az épületekben a szükségletektől függően nagyszerűen működhetnek a főkulcsos vagy a vezérkulcsos zárrendszerek. De az biztos, hogy a több zárbetét azonos kulccsal való nyitása sok problémát megoldhat.


Bizonyára ön is megtapasztalta már, hogy a zárbetét kínálata között rengeteg különböző darab található meg. Tudni kell, hogy a vásárlás során annak megfelelően kell kiválasztani a zárbetét típusát, hogy milyen helyen szeretné felhasználni a terméket. A legtöbb üzletben és webáruházban lehetőség van szakemberekkel felvenni a kapcsolatot a termék kiválasztása céljából.
Zárbetét típus kiválasztása óriási választék azok számára, akik nem jártasak ebben a témában. Megkülönböztetünk normál, gombos, vészfunkciós zárbetétet. Magyarországon a legelterjedtebb a normál zárbetét, hiszen ezek mindkét oldalról kulccsal nyithatóak. Tudni kell, hogy ha az egyik oldalon benne hagyjuk a kulcsot, akkor lehetetlen lesz a másik oldalon kinyitni a zárat. Abban az esetben, ha az ajtón kívül nincs kilincs csak gomb nagyon óvatosnak és figyelmesnek kell lenni. A gombos zárbetétek előnye, hogy a belső oldalon egy forgató gomb található, amely lehetővé teszi az ajtó könnyű és egyszerű nyitását, zárását. Veszély esetén a lakásból kulcs nélkül is pillanatok alatt ki lehet jutni.
A vészfunkciós, vagy más néven kuplungos zárbetétek speciálisan vannak kialakítva, ezért akkor is nyitható lesz az ajtó, ha a kulcs az egyik oldalon benne maradt. Ez a zárbetét azok számára hasznos, akik betegek, öregek, mert akkor a hozzátartozók bármikor be tudnak jutni a lakásba, függetlenül attól, hogy az ajtó zárva van, vagy sem. A fogaskerekes zárbetéteket leggyakrabban biztonsági ajtók zárjaiban használják. A félbetét típusú zárakat ajánlott a garázsajtóknál, lemezszekrényeknél, páncélszekrényeknél, üvegajtóknál, rácsos ajtóknál valamint üzlethelyiségeknél lehet alkalmazni.

 

Elérhető zárbetét méretek
30/30 30/35 30/40 30/45 30/50 30/55 30/60 30/65 30/70 30/75 30/80 30/85 30/90 30/95 30/100 30/105 30/110 30/115
35/35 35/40 35/45 35/50 35/55 35/60 35/65 35/70 35/75 35/80 35/85 35/90 35/95 35/100 35/105 35/110 35/115
40/40 40/45 40/50 40/55 40/60 40/65 40/70 40/75 40/80 40/85 40/90 40/95 40/100 40/105 40/110 40/115
45/45 45/50 45/55 45/60 45/65 45/70 45/75 45/80 45/85 45/90 45/95 45/100 45/105 45/110 45/115
50/50 50/55 50/60 50/65 50/70 50/75 50/80 50/85 50/90 50/95 50/100 50/105
55/55 55/60 55/65 55/70 55/75 55/80 55/85 55/90 55/95 55/100 55/105
60/60 60/65 60/70 60/75 60/80 60/85
65/65 65/70 65/75 65/80 65/85

Webáruház készítés