Díjtalan házhozszállítás 50.000 Ft felett!

info@zar-lakat.hu

+ 36 30 670 1767 (munkanapokon 8-16 óráig)

Gombos zárbetét

Gombos zárbetét - A zárbetét / bejárati ajtó belső oldalán egy forgatógomb található a nagyobb kényelem érdekében. Így nem szükséges kulcsot használni az ajtó - belülről történő - bezárásához. A gombos zárbetét egyben a vészfunkciót is kiváltja, hiszen belülről csak gomb van, ezáltal kívülről a kulccsal történő nyitás mindig lehetséges gombos zárbetét alkalmazása esetén. Egyetlen esetben nem javasoljuk: üvegezett bejárati ajtóknál.


10termék 110
10termék 110

Napjainkban már nagyon széles választékban vásárolhatók meg a különféle zárbetét típusok. A nyílászárók mindenhol fontos szerepet töltenek be, legyen szó egy lakásról, irodaházról, vagy bármilyen intézményről. Az ablakok és ajtók több funkcióval rendelkeznek, melyek közül az egyik legfontosabb a védelem. Az ablakok és ajtók nélkülözhetetlen része és eleme a zárbetét. A normál zárbetétek mellett léteznek vészfunkciós zárbetétek, törésvédett zárbetétek, gombos zárbetétek stb.
A gombos zárbetét a zárbetétek egyik legnépszerűbb, legkeresettebb fajtája. Azért is számít egy kedvelt megoldásnak mert könnyen kezelhető és a segítségével vészhelyzet esetén, kulcs nélkül is ki lehet jutni az adott helyiségből. A gombos zárbetétek már kiküszöbölik a normál zárbetéteknél ismertetett kizárás problémáját. Ez azért van, mert a zárbetét belső oldala felől, kulcs helyett egy forgató gomb elforgatásával lehet az ajtót nyitni és zárni. Végül is a gombot egyfajta kulcs helyett használjuk. Szintén nagy előnye, hogy így nagyon kényelmes és praktikus a mindennapi használat, valamint a kulcs nem marad a zárbetétben. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben az ajtó ablakos, vagy üveg felülettel rendelkezik, akkor a gombos zárbetét alkalmazása egyáltalán nem ajánlott, mivel a betörők az üveg betörése után könnyen kinyithatják a zárbetétet.
Olyan helyeken is előszeretettel alkalmaznak gombos zárbetétet, ahol kívül kilincs van, mivel azt minden alkalommal rá kell fordítani. A gyárilag gombos zárbetéteknél a Z-vel jelölt oldal minden esetben a kulcsos oldalt, a K-val jelölt oldal pedig a gombos oldalt jelöli. A zárbetéteknek is van biztonsági szintje, amely szintén jelölve van egy 1-10-ig terjedő intervallumban. A gombos zárbetét egy kényelmes, praktikus és biztonságos megoldást jelent.