Díjtalan házhozszállítás 50.000 Ft felett!

info@zar-lakat.hu

+ 36 30 670 1767 (munkanapokon 8-16 óráig)

Normál zárbetét

Mit értünk normál zárbetét alatt? Olyan zárbetét, amibe semmilyen plusz funkció nem lett beépítve kollégáink által (gomb, vészfunkció), hanem a gyári állapotot tükrözi. Ide soroljuk a gyárilag vészfunkciós zárbetéteket is, hiszen azok is a gyári állapotot tükrözik. Ha Önnek nincs szüksége kényelmi, extra funkciókra, akkor a normál kivitelű zárbetét vásárlását Önnek javasoljuk.


8termék 18
8termék 18

Ma már mindenkinek könnyű dolga van, aki zárbetétet szeretne vásárolni. Az internetes webáruházakban és az üzletekben is óriási a választék, és elmondható, hogy az árusított termékek között a legtöbb kiváló minőségű, strapabíró. Ha kérdései merültek fel a témával kapcsolatban, akkor kérje segítségünket telefonon, vagy e-mailen keresztül.
Zárbetét feladata, hogy akár egy teljes épület védelméért feleljen a nap minden percében. A legnépszerűbb termékek ebben a kategóriában gombos és vészfunkciós zárbetét. Kiemelt jelentőségű, hogy olyan zárbetétet válasszon, amely az edzett acélcsapoknak köszönhetően fúrás- és magkihúzás elleni védelmet tudjon nyújtani. Érdemes a fúrt kulcsos működésű zárbetétet választani, mert akkor a kulcs könnyen és egyszerűen behelyezhető, mert mindkét oldala használható lesz. A szakemberek szerint a kiválasztás során figyelembe kell venni, hogy a zárbetét olyan alapvető biztonsági tulajdonságokkal rendelkezzen, mint a hat csapos zárszerkezet.
A tervezők arra törekednek, hogy a zárbetét illegális nyitása minél több időt vegyen igénybe, mert ezzel megelőzhetőek a rablások, betörések. Természetesen a minden zárbetét esetében a csomagoláson fel vannak tüntetve a termék külső és belső tulajdonságai, ezért a vásárlás még a nem hozzá értő embereknek is könnyű. Válassza a világszerte ismert márka nevet, mert akkor hosszú évek múlva is probléma felmerülése nélkül használhatja a zárbetétet. Ne feledje, hogy ez a termék maximális védelmet nyújt a kisebb és nagyobb épületek számára. A bővebb információ érdekébe keressen fel olyan weboldalakat, ahol a zárbetétek legfontosabb tulajdonságait, tudnivalóit gyűjtötték össze.


Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az otthonunk és a családunk védelmére, ugyanis számtalan veszélynek vagyunk kitéve. Zárbetét számos fajtáját megkülönböztethetjük. A piacon rengeteg fajta és márkájú terméket megtalálunk, melyek különböző funkcióval vannak ellátva. Rögtön az elején fontos tisztáznunk azt, hogy olyan biztonsági szint, mely 100% biztonságot nyújt. Ám a betörőknek, illetve az illegális betolakodónak meg lehet minden eszköze, illetve fel lehet készülve maximálisan, egy a biztos ideje nincs. A ma gyártott zárbetétek mindenféle védelem ellen el vannak látva, ezek pedig a következők: fúrásvédelem, törésvédelem, letapogatás védelem, maghúzás védelem, bumping key védelem, savállóság, illetéktelen kulcsmásolás elleni védelem. Magyarországon az egyik leggyakoribb betörési mód, a zárbetét törése, vagy zártörés. Azért számít gyakorinak, mivel viszonylag gyorsan és halkan elvégezhető. Ez ellen a legegyszerűbb védekezési mód, hogy a zárbetétet ne lehessen megfogni.
A letapogatás elleni védelem magába foglalja mindazon finomnyitású módszert, melyek a zárbetét manipulálásán alapul. Továbbá ide tartozik a zárfésű általi és rezgetés általi zárnyitási technika elleni védelem is. A meghúzás általi behatolás során a zárbetétnek a hengerét, egész egyszerűen kitépik a helyéről. A kihúzás során a csapok, a hengert rögzítő seeger gyűrűk mind feladják a küzdelmet. Manapság egyre jobban elterjed a bumping key névre keresztelt technika, amelyben a fizika alapszabályát használják fel, miszerint az erő nem vész el. Amennyiben szeretnénk ezeket az elterjedt technikák elől kitérni, akkor biztonsági zárbetét alkalmazása ajánlott.

 

Napjainkban, olyan széles kínálattal rendelkeznek a zárbetét gyártó cégek, amely közül már szinte tudomány kiválasztani a számunkra legalkalmasabbat. Ahogy a tudomány által jobbnál, jobb zárbetéteket fejlesztenek ki, úgy alakulnak hozzájuk a betörök is.
Zárbetét típus sokban eltérhet. Különböző funkciókkal ellátott zárbetétek közül válogathattuk, a legnagyobb világmárkák kínálatában. Megkülönböztethetünk normál, gombos, vészfunkciós, törésvédett, fogaskerekes illetve egyoldalas zárbetétet. A használatban szereplő zárbetétek túlnyomó részt normál zárbetétetek. Jellemző rájuk, hogy mindkét oldalról kulccsal nyithatóak és zárhatóak. Továbbá a legkedvezőbb áron megvásárolhatóak. Hátrányuk viszont, hogy ha belülről be van zárva, akkor kívülről nem lehet kinyitni az ajtót. Ráadásul, olyan esetekben, ha huzat becsapja az ajtót, vagy valaki magára zárja az ajtót és rosszul lesz, akkor csak szerelő segítségével tudunk bejutni a lakásba. A vészfunkciós zárbetétetek ebből a szempontból és sok más okból is sokkal jobb választásnak bizonyulnak.
Az effajta zároknál nem okoz problémát, ha belül marad a kulcs, ugyanis speciális kialakításuknak köszönhetően, a bennük található dupla kuplung lehetővé teszi a nyitást, mikor a másik oldalon benne maradt a zárban a kulcs. A vészfunkciós zárbetéteknél a pánik funkció, nyújt megoldást, váratlan esetekben. Amennyiben Ön is maximális biztonságban szeretné tudni családját, illetve az értéktárgyait, akkor ajánlom figyelmébe biztonsági zárbetét kínálatunkat. Ráadásul kínálatunkban számos olyan zárbetét is elérhető, melyek a legtöbb betörési mód ellen is védelmet nyújt, mint pl. fúrás, törés, meghúzás, letapogatás, sav, illetve nem kívánt kulcsmásolás ellen.