Díjtalan házhozszállítás 50.000 Ft felett!

info@zar-lakat.hu

+ 36 30 670 1767 (munkanapokon 8-16 óráig)

Vészfunkciós zárbetét

Vészfunkciós zárbetét: a zárbetét akkor is nyitható marad kívülről, ha a kulcs belülről a zárbetétben maradt elfordítva. (Pl.: későn ér haza, a család már alszik és az ajtó belülről zárva, a zárbetétben a kulcs elfordított állapotban van.) A vészfunkciós zárbetét akkor is hasznos, ha valaki rosszul lesz a bezárt lakásban, ezáltal a zárbetét nyitható lesz a saját kulcsával annak ellenére, hogy belülről elfordított állapotban maradt a kulcs a zárbetétben.


3termék 13
3termék 13

A vészfunkciós zárbetétek kategóriájába tartoznak a másnéven pánik funkcióval, vésznyitó funkcióval, vészfunkcióval, dupla kuplunggal rendelkező zárbetétek, és ezek a zárbetétek azért annyira előnyösek, mert nyithatóak lesznek kívülről még akkor is, ha a zárban belül ottmaradt a kulcs. A legtöbb zárbetét alapértelmezetten nem rendelkezik ezzel az amúgy nagyon fontos funkcióval, tehát ha véletlenül valaki rosszul lesz a lakásban és a kulcs belülről benne maradt, akkor bizony csak nehézségek árán tudunk bejutni.
A vészfunkciós zárbetét segítségével viszont elkerülhető az, hogy egy ilyen véletlen baleset miatt zárbetétet kelljen cserélni, ezért érdemes befektetni egy jó minőségű vészfunkciós zárbetétbe. Vészfunkciós zárbetét elérhető az Abus zárbetétek többségére, az összes Mul-T-Lock zárbetétre, valamint a Titan zárbetétre egyaránt. Az egyik legkedveltebb vészfunkciós zárbetét manapság a Mul-T-Lock Integrator hiszen nagyon jó az ár-érték aránya, vagyis kedvező áron beszerezhető, és tökéletesen működik. Ez a zárbetét 7 aktív csappal rendelkezik, amelyek megvédik a lakást, mivel maghúzás és fúrás elleni védelmet is biztosít széles mechanikus védelme miatt.
Napjainkban sajnos egyre okosabbak a betörők és a technikai újítások miatt ők is egyre profibb eszközökkel vágnak neki egy betörésnek, ezért mindenkinek fel kell készülnie, tehát ha azt szeretné, hogy ne jussanak be a lakásába, érdemes tehát beszerezni egy magas biztonsági szinttel rendelkező vészfunkciós zárbetétet, ami persze nem garantálja azt, hogy a betörő nem fogja feltörni azt, de ha látja, hogy mennyire bonyolult és kifinomult az adott zárbetét, akkor inkább továbbáll.